Calvados Vouvray Finish 6 ANS D’ÂGE | 0,5L | 44%

Kraj: Francja

Marka: Roger Groult

Butelkowanie: Roger Groult

ABV: 44%

Wiek eaux de vie: nie mniej niż 6 lat

Pojemność butelki: 0,5L

Doskonały i bardzo rzadki calvados leżakowany w beczkach po francuskim, białym winie z doliny Loary, które produkowane jest niemal wyłącznie ze szczepu chenin blanc. Beczka użyta do leżakowania jest po Vouvray o charakterze deserowym nawiązującym być może do bardziej rozpoznawalnego Sauternes, które miłośnicy whisky znają z Glenmorangie Nectar D’or. Calvados leżakował przez nie mniej niż 6 lat pod czujnym okiem mistrza piwnicy. Jest to zdecydowanie bardzo interesująca propozycja pochodząca prosto z Francji.

Dostępność: brak towaru
Cena: 259,00 zł 259.00
ilość szt.

Opis

Co wyróżnia Calvados Vouvray Finish 6 ANS D’ÂGE?

Calvados Vouvray Finish 6 ANS D’ÂGE to warty uwagi trunek prosto z Francji. Twórcy zdecydowali się na zabutelkowanie go w mocy 44% ABV. Leżakowano go w beczkach po francuskim, białym winie z doliny Loary. To produkowane jest praktycznie wyłącznie ze szczepu chenin blanc. Leżakowanie trwało nie mniej niż 6 lat. Beczki nadały tej propozycji charakter deserowy. Co więcej, wersja ta odznacza się wyjątkową głębią i złożonością smaku, który odkrywa przed nami wiele. Stworzono ją na bazie tradycyjnej receptury przy użyciu tradycyjnych, używanych od lat, starannie wybranych metod produkcji.

Propozycję tę można bez najmniejszych wątpliwości zarekomendować każdemu fanowi alkoholi mocnych. Zwłaszcza polubią go Ci, którzy szczególnie lubują się w złożonych smakach owocowych, a szczególnie jabłkowych oraz cenią sobie lojalność wobec tradycji. Dodatkowo, wyróżnić też należy estetycznie zaprojektowaną butelkę o charakterze utrzymanym w minimalistycznym stylu. W idealny sposób będzie ona uświetniać każdą kolekcję mocnych alkoholi i przyciągać wzrok na półkę. Podsumowując, zdecydowanie warto rozważyć tę opcję przy okazji naszych kolejnych zakupów.

Kilka słów o marce

Rogert Groult to nazwa, która jest dziś bardzo ceniona i rozpoznawalna. Dodatkowo, może poszczycić się uznaniem wielu. Cieszy się ona doskonałą renomą i otrzymuje znakomite opinie w świecie calvadosu. Firma odznacza się niezwykłą lojalnością i przywiązaniem do tradycyjnych metod produkcji. To właśnie one sprawiają, że możemy odkrywać niezwykłą złożoność i głębię smaku. Calvadosów tych spróbować można w wysokiej klasy restauracjach, barach i hotelach. Znajdziesz je w menu w aż 30 krajach na całym świecie. Destylarnia Rogert Groult posiada dużą powierzchnię 23 hektarów sadu. Tam, możemy znaleźć uprawy aż 30 rodzajów jabłek! Świetnie sprawdzają się jako składniki wysokiej klasy cydrów oraz calvadosów.

Trzeba tutaj podkreślić, że firma szczyci się dużym przywiązaniem do tradycji. Każdy etap to staranne przygotowanie, dbałość o szczegóły i pasja. Jak powstaje ten trunek? Podwójna destylacja odbywa się w dwóch miedzianych alembikach. Te podgrzewa się za pomocą otwartego ognia. W kolejnym kroku, calvados rozpoczyna leżakowanie w starych beczkach, których wiek osiąga 100 lat. Pozwala to na wydobycie całkowitego potencjału i głębi smaku jabłek. Co więcej, beczek tych nie opróżnia się do końca, co gwarantuje ciągły charakter alkoholu.

Sprawdź również produkty, które mogą Cię zainteresować:

Opinie o produkcie (1)

Fajnie, że pan Miler sprowadza alkohole prosto z Francji:) Mój pierwszy calvados zakupiłem w zeszłym roku i nie był to ostatni! Calvados Vouvray Finish 6 ANS D’ÂGE zdecydowanie to jeden z moich faworytów. dzięki

Dodaj opinię

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,

CZY JESTEŚ

OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...

Sklep internetowy Shoper Premium