ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 46%
Wiek eaux de vie: nie mniej niż 6 lat
Pojemność butelki: 0,5L
Doskonały i bardzo rzadki calvados leżakowany w beczkach po belgijskim piwie, produkowany na drodze fermentacji spontanicznej z udziałem wiśni. Leżakował przez nie mniej niż 6 lat pod czujnym okiem mistrza piwnicy. Bardzo interesująca propozycja pochodząca prosto z Francji.
Cena regularna:
towar niedostępny
Calvados Kriek Finish 6 ANS D’ÂGE | 0,5L to bardzo interesujący trunek pochodzący prosto z Francji. Producenci postawili na zabutelkowanie go w mocy 46% ABV. Leżakowany był w beczkach po belgijskim piwie. Leżakował przez nie mniej niż 6 lat pod nadzorem mistrza destylacji. Wersja ta wyróżnia się niepowtarzalną i wyjątkową głębią oraz złożonością smaku. Powstała na bazie tradycyjnej receptury przy użyciu tradycyjnych, starannie wybranych metod produkcji. Co więcej, oferuje satysfakcjonujący i przyjemny finisz. Propozycję tę można bez najmniejszych wątpliwości polecić każdemu miłośnikowi mocnych alkoholi. Jest to opcja dla tych, którzy z calvadosem się już znają, ale także dla tych, którzy swoją przygodę z tym typem alkoholu dopiero rozpoczynają. Zwłaszcza polubią go Ci, którzy preferują złożone smaki owocowe i cenią sobie przywiązanie do tradycji.
Warto też zwrócić uwagę na estetycznie zaprojektowaną butelkę w minimalistycznym stylu. Z pewnością w idealny sposób będzie ona uświetniać każdą kolekcję mocnych alkoholi i przyciągać wzrok. Podsumowując, warto rozważyć tę propozycję przy okazji naszych kolejnych zakupów.
Rogert Groult to marka, która może poszczycić się uznaniem wielu. Jest ona szeroko doceniana i cieszy się doskonałą opinią w świecie calvadosu, ale i ogólnie, w świecie mocnych alkoholi. Przypisać jej można lojalność i przywiązanie do tradycyjnych metod produkcji. To właśnie one gwarantują nam, że trunek zaskoczy nas niepowtarzalną głębią smaku. Napojów tych skosztować można w wysokiej klasy restauracjach i hotelach. Znajdziesz je w ofercie aż 30 krajów na całym świecie.
Destylarnia Rogert Groult ma w swoim posiadaniu imponującą powierzchnię 23 hektarów sadu na której uprawia się aż 30 rodzajów jabłek! Doskonale sprawdzają się one jako składnik w tworzeniu calvadosów, ale też cydrów. Trzeba zaznaczyć, że firma szczyci się przywiązaniem do tradycji. Każdy etap to staranna dbałość o szczegóły i przygotowanie. Jak przebiega proces produkcji? Podwójna destylacja odbywa się w dwóch miedzianych alembikach. Te podgrzewane są za pomocą otwartego ognia. Później, calvados poddaje się leżakowaniu w starych beczkach, których wiek osiąga sto lat. Ma to na celu jak największe wydobycie potencjału i głębi smaku jabłek. Na dodatek, beczek tych nie opróżnia się do końca. Ma to zagwarantować ciągły charakter alkoholu.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...