ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
213,85 zł
Cena regularna:
329,00 zł
5
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 46%
Wiek eaux de vie: nie mniej niż 6 lat
Pojemność butelki: 0,5L
Doskonały i bardzo rzadki calvados leżakowany w beczkach po belgijskim piwie, produkowany na drodze fermentacji spontanicznej z udziałem wiśni. Leżakował przez nie mniej niż 6 lat pod czujnym okiem mistrza piwnicy. Bardzo interesująca propozycja pochodząca prosto z Francji.
Cena regularna:
towar niedostępny
5
Opis
Calvados Kriek Finish 6 ANS D’ÂGE | 0,5L to bardzo interesujący trunek pochodzący prosto z Francji. Producenci postawili na zabutelkowanie go w mocy 46% ABV. Leżakowany był w beczkach po belgijskim piwie. Leżakował przez nie mniej niż 6 lat pod nadzorem mistrza destylacji. Wersja ta wyróżnia się niepowtarzalną i wyjątkową głębią oraz złożonością smaku. Powstała na bazie tradycyjnej receptury przy użyciu tradycyjnych, starannie wybranych metod produkcji. Co więcej, oferuje satysfakcjonujący i przyjemny finisz. Propozycję tę można bez najmniejszych wątpliwości polecić każdemu miłośnikowi mocnych alkoholi. Jest to opcja dla tych, którzy z calvadosem się już znają, ale także dla tych, którzy swoją przygodę z tym typem alkoholu dopiero rozpoczynają. Zwłaszcza polubią go Ci, którzy preferują złożone smaki owocowe i cenią sobie przywiązanie do tradycji.
Warto też zwrócić uwagę na estetycznie zaprojektowaną butelkę w minimalistycznym stylu. Z pewnością w idealny sposób będzie ona uświetniać każdą kolekcję mocnych alkoholi i przyciągać wzrok. Podsumowując, warto rozważyć tę propozycję przy okazji naszych kolejnych zakupów.
Rogert Groult to marka, która może poszczycić się uznaniem wielu. Jest ona szeroko doceniana i cieszy się doskonałą opinią w świecie calvadosu, ale i ogólnie, w świecie mocnych alkoholi. Przypisać jej można lojalność i przywiązanie do tradycyjnych metod produkcji. To właśnie one gwarantują nam, że trunek zaskoczy nas niepowtarzalną głębią smaku. Napojów tych skosztować można w wysokiej klasy restauracjach i hotelach. Znajdziesz je w ofercie aż 30 krajów na całym świecie.
Destylarnia Rogert Groult ma w swoim posiadaniu imponującą powierzchnię 23 hektarów sadu na której uprawia się aż 30 rodzajów jabłek! Doskonale sprawdzają się one jako składnik w tworzeniu calvadosów, ale też cydrów. Trzeba zaznaczyć, że firma szczyci się przywiązaniem do tradycji. Każdy etap to staranna dbałość o szczegóły i przygotowanie. Jak przebiega proces produkcji? Podwójna destylacja odbywa się w dwóch miedzianych alembikach. Te podgrzewane są za pomocą otwartego ognia. Później, calvados poddaje się leżakowaniu w starych beczkach, których wiek osiąga sto lat. Ma to na celu jak największe wydobycie potencjału i głębi smaku jabłek. Na dodatek, beczek tych nie opróżnia się do końca. Ma to zagwarantować ciągły charakter alkoholu.
Opinie o produkcie (0)
Dodaj opinię
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...