ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 45%
Wiek eaux de vie: 14 lat
Pojemność butelki: 0,5L
Alkohol można kupić w Poznaniu w naszym sklepie lub zamówić telefonicznie pod numerem 735 975 212.
ACPA "Affinage Jurancon" to nietypowy calvados, leżakowany w beczkach po winie słodkim, białym winie Jurançon. Limitowany wypust zabutelkowany w listopadzie 2016. Aromat przedstawia mieszankę nut jabłek, brzoskwini i kwiatów, a także wanilii, miodu i gruszek. Delikatny i subtelny smak wyróżnia się z kolei nutami jabłek, ananasa oraz zielonych bananów. Wszystko to wygasa do średniej długości finiszu z słodkimi i kwaśnymi akcentami. Jest to bardzo interesująca propozycja.
ACPA "Affinage Jurancon" to bardzo ciekawa propozycja, której domem jest Francja. Zdecydowano się zabutelkować ją w mocy 45% ABV. Co najważniejsze, trunek ten oferuje doskonale współgrające ze sobą nuty jabłek, gruszek i kwiatów, jak również subtelnego miodu i brzoskwini. Dodatkowo, da się również wyczuć akcenty owoców tropikalnych. Napój ten dojrzewał przez dziewięć lat. Można go polecić każdemu miłośnikowi alkoholi wysokoprocentowych, a zwłaszcza tym, którzy lubują się w smakach owoców tropikalnych.
Warto wspomnieć także o pięknej, estetycznej butelce w stylu minimalistycznym, która bez wątpienia będzie doskonale prezentować się na każdej półce. Podsumowując, to pozycja, którą warto wziąć pod uwagę przy okazji naszych kolejnych zakupów. Wysoka jakość oraz tradycja to co, co ją charakteryzuje.
Roger Groult to bardzo znana i szanowana marka calvadosu z Francji. Wyróżnia się przede wszystkim szczególnym przywiązaniem do tradycji, co sprawia, że oferuje niepowtarzalny smak. Trunki te można zakupić obecnie w 30 krajach na całym świecie. Można je znaleźć w ofercie najbardziej luksusowych restauracji i hoteli. Destylarnia Roger Groult jest właścicielem 23 hektarów sadów. Hoduje się tam dużą liczbę 30 rodzajów jabłek, które świetnie zdają egzamin w calvadosach i cydrach. Fakt na który warto zwrócić uwagę to to, że destylarnia nieprzerwanie dba o to, by używano w niej tradycyjnych metod produkcji. Podwójną destylację przeprowadza się tam w dwóch alembikach z miedzi. Te podgrzewane są ciągle otwartym ogniem. Później, calvados leżakuje się w beczkach, których wiek przekracza 100 lat. Dlaczego? Wszystko to, aby skupić się na smaku owoców, czyli jabłek. Beczek nie opróżnia się to końca. Ma to pozwolić na to, aby ciągły charakter alkoholu był utrzymany.
Poniżej zamieszczamy materiał video z wycieczki do Roger Groult. Być może okaże się dla Państwa interesujący i pozwoli zrozumieć tajniki produkcji tych trunków. Serdecznie zapraszamy do obejrzenia.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
bardzo lubię calvadosy z Waszego sklepu. ten jest jednym z ulubionych
Jarek S
Uwielbiam go degustować!!
Robert
Dodaj opinię