ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 46%
Pojemność butelki: 0,7L
Calvados EAU-DE-VIE DE CIDRE BLANCHE to nietypowy calvados porównywany do New Make Spirit lub White Doga ze świata whisky. Okazja, aby poznać smak nieleżakowanego destylatu z jabłek, z których oczywiście najpierw wyciśnięto moszcz, a potem fermentacją zamieniono w cydr. Jest to bardzo interesująca propozycja warta uwagi.
Cena regularna:
towar niedostępny
Calvados EAU-DE-VIE DE CIDRE BLANCHE to zdecydowanie wyjątkowy trunek, którego domem jest Francja. Autorzy postawili na zabutelkowanie go w mocy 46% ABV. Przede wszystkim, przedstawia on doskonały, przyjemny smak świeżych jabłek. Napój wyróżnia się szczególną dokładnością włożoną w tradycyjny proces produkcji oraz przywiązanie do receptury. Wszystko to stoi za jego wyjątkowym, złożonym i niepowtarzalnym smakiem. Wersję tę można zarekomendować każdemu mił
ośnikowi mocnych alkoholi, a zwłaszcza tym, którzy preferują bogate smaki owocowe i propozycje oparte na tradycji. Warto też zwrócić szczególną uwagę na minimalistycznie zaprojektowaną, estetyczną butelkę, która z pewnością świetnie będzie prezentować się na każdej półce. Będzie to bardzo dobre uzupełnienie naszej kolekcji alkoholi. Podsumowując, na pewno warto rozważyć tę propozycję przy okazji kolejnych zakupów.
Rogert Groult to nazwa marki szeroko doceniana i dobrze rozpoznawalna w świecie calvadosu. Odróżnia się szczególnym i wiernym przywiązaniem do tradycyjnych metod produkcji. To właśnie one dają efekt złożonego pełnego głębi smaku, który chce się odkrywać. Napoje te dostać można w wysokiej klasy restauracjacji i hotelach w aż w 30 krajach na całym świecie. Destylarnia Rogert Groult jest właścicielem powierzchni 23 hektarów sadu. Uprawia się tam 30 typów jabłek! Te wykorzystuje się jako składnik w procesie produkcji zarówno cydrów, jak i i calvadosów.
Trzeba wspomnieć, że tradycja to wręcz domena firmy. Szczególnie dba ona o proces produkcji na każdym jego etapie. Jak ona wygląda? Podwójną destylację przeprowadza się w zakładzie w dwóch miedzianych alembikach. Te podgrzewa się za pomocą otwartego ognia. Następnie, calvados trafia do leżakowania w starych beczkach, które liczą sobie około stu lat. Ma to umożliwić maksymalne wydobycie potencjału jabłek. Co więcej, beczek tych nie opróżnia się do końca, co zapewnia ciągły charakter alkoholu. To zdecydowanie wyjątkowa propozycja warta naszej uwagi.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Skusił mnie ten Calvados i nie żałuję;)
Arek
Dodaj opinię