ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 40%
Wiek eaux de vie: nie mniej niż 3 lata
Pojemność butelki: 0,7L
Alkohol można kupić w Poznaniu w naszym sklepie lub zamówić telefonicznie pod numerem 735 975 212.
Calvados Roger Groult "3 Ans D'Age" to doskonały, trzyletni calvados. Idealnie nadaje się jako aperitif oraz składnik różnego rodzaju koktajli. Charakteryzuje go złoty kolor oraz przyjemny, owocowy aromat przepełniony nutami kwiatowymi. W smaku jest natomiast orzeźwiający. Warta uwagi propozycja prosto z Francji.
Cena regularna:
towar niedostępny
Calvados Roger Groult "3 Ans D'Age" to bardzo wyjątkowa propozycja, zabutelkowana w mocy 40% ABV. Pochodzi prosto z Francji. Przede wszystkim, przedstawia orzeźwiające nuty, a także przyjemny, kwiatowy aromat. Trunek ten zasługuje na szczególne wyróżnienie, ponieważ podczas procesu jego produkcji przyłożono bardzo dużą wagę do tradycyjnych metod. Wszystko to sprawia, że smak tego calvadosu jest niezwykle bogaty i złożony. Propozycję tę można polecić wszystkim miłośnikom mocnych alkoholi, a zwłaszcza tym, którzy szczególnie polubili się z orzeźwiającymi, owocowymi smakami. Warto też zwrócić uwagę na utrzymaną w minimalistycznym stylu piękną butelkę. Bez najmniejszych wątpliwości będzie ona wyjątkową pozycją w każdej kolekcji alkoholi. Podsumowując, warto dać temu napojowi szansę.
Rogert Groult to nazwa, którą każdy miłośnik calvadosu zna i bardzo ceni. Markę odróżnia szczególnie duże przywiązanie do tradycyjnych metod produkcji i tradycyjnej receptury. To właśnie one dają efekt złożonego i niepowtarzalnego smaku. Trunki te dostępne są w ofercie prestiżowych restauracji i hoteli. Na chwilę obecną, możemy znaleźć je aż w 30 krajach na całym świecie. Destylarnia Rogert Groult jest właścicielem aż 23 hektarów sadu. Na tych terenach hoduje się aż 30 odmian jabłek! Idealnie pasują one do wytwarzania cydrów i calvadosów.
Koniecznie trzeba podkreślić, że destylarnia szczególnie dba o tradycję w procesie produkcji. Ma się to do każdego jego etapu. Podwójną destylację przeprowadza się w zakładzie w dwóch miedzianych alembikach. Podgrzewa się je otwartym ogniem. Później, calvados leżakuje w starych beczkach, których wiek przekracza sto lat. Ma to na celu maksymalne wydobycie charakteru jabłek i skupienie się na nim. Co więcej, beczek tych nie opróżnia się do końca. Zapewnia to ciągły charakter alkoholu.
Poniżej znajduje się materiał video z wycieczki do destylarni Roger Groult. Serdecznie zapraszamy wszystkich Państwa do zapoznania się z nim.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...