ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 40%
Wiek eaux de vie: nie mniej niż 20 lat
Pojemność butelki: 0,7L
Alkohol można kupić w Poznaniu w naszym sklepie lub zamówić telefonicznie pod numerem 735 975 212.
Réserve Ancestrale to bardzo stary calvados, który leżakowany jest w beczkach, które niegdyś należały do założyciela destylarni Roger Groult - Pierrea Groulta. Bardzo złożona kompozycja z przeplatającymi się nutami jabłek, orzechów i przypraw korzennych. Długi owocowo-czekoladowy finisz doskonale pasuje do subtelnej ciemnej czekolady i dobrego cygara. Celem zachowania “korzenia” calvadosu pochodzącego z czasów Pierrea Groulta, liczba butelek calvadosu “Reserve Ancestrale” butelkowanego corocznie jest ograniczona.
Cena regularna:
towar niedostępny
Roger Groult "Reserve Ancestrale" to bardzo interesujący trunek wyprodukowany we Francji. Przede wszystkim, przedstawia bardzo złożoną mieszankę z orzechami, jabłkami oraz przyprawami korzennymi. Dodatkowo, da się wyczuć również delikatną czekoladę. Twórcy zdecydowali się na zabutelkowanie napoju w mocy 40% ABV. Warto zauważyć, że liczba butelek tej ekspresji butelkowana corocznie jest ograniczona.
Napój ten można polecić każdemu miłośnikowi mocnych alkoholi, a zwłaszcza tym, którzy lubują się w smakach owocowych i korzennych. Piękna butelka oraz pudełko bezsprzecznie będą stanowić wyjątkowy element w każdej kolekcji. Podsumowując, to alkohol, którego kupno warto rozważyć: na pewno zachwyci złożonością swojego smaku.
Roger Groult to jedna z najbardziej tradycyjnych marek calvadosu we Francji. Była również wielokrotnie nagradzana. Trunki marki sprzedaje się obecnie w 30 krajach na całym świecie. Można dostać je w najbardziej luksusowych restauracjach. Destylarnia Calvados Groult posiada 23 hektary sadów. Tam hodowanych jest aż 30 odmian jabłek używanych do produkcji cydru i calvadosu.
Jedną z ciekawszych rzeczy dotyczących produkcji calvadosu Roger Groult jest fakt, że destylarnia ta cały czas przywiązuje wagę do tego, by wykorzystywało się w niej tradycyjne metody produkcji. Podwójna destylacja w destylarni calvados Roger Groult odbywa się w dwóch miedzianych alembikach. Te w sposób ciągły podgrzewa się otwartym ogniem. Calvados leżakuje w bardzo starych beczkach. Większość z nich ma ponad 100 lat. Wszystko po to, aby skupić się na smaku jabłek. Beczek nigdy nie opróżnia się do końca po to, aby utrzymać ciągłość charakteru alkoholu.
Poniżej umieszczamy materiał video z wizyty w Roger Groult. Bardzo serdecznie zapraszamy do jego obejrzenia.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Dodaj opinię