ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 45%
Pojemność butelki: 0,5L
Alkohol można kupić w Poznaniu w naszym sklepie lub zamówić telefonicznie pod numerem 735 975 212.
W smaku ACPA "Affinage Whisky" można wyczuć ziarna zbóż, słodkie jabłka i czarną herbatę, a także drzewo, ciasto, przyprawy i marcepan. Wszystko to wygasa do średniej długości finiszu z jabłkami, delikatnym miodem i mlekiem migdałowym. Nietypowy calvados leżakowany w beczkach po whisky słodowej. Świeża beczka wyraźnie zmienia smak calvadosu i pokazuje wpływ whisky na leżakowanie. Jest to bez wątpienia bardzo ciekawe doświadczenie dla miłośników whisky.
Cena regularna:
towar niedostępny
ACPA "Affinage Whisky" to bardzo ciekawy calvados, którego domem jest Francja. Zabutelkowano go w mocy 45% ABV. Przede wszystkim, przedstawia on świetnie komponujące się ze sobą i nadające wyjątkowego charakteru nuty czarnej herbaty, słodkich jabłek, ciasta oraz marcepanu. Wszystko to zakończone przyjemnym finiszem z miodem i mlekiem migdałowym. Trunek ten przygotowano według tradycyjnej receptury oraz użyto tradycyjnych metod produkcji.
To wszystko składa się na niepowtarzalny, bogaty i złożony smak niosący wiele wrażeń. Można go polecić wszystkim miłośnikom alkoholi wysokoprocentowych, a zwłaszcza tym, którzy cenią sobie zwłaszcza smaki owocowe. Na szczególną uwagę zasługuje również zaprojektowana w minimalistycznym stylu butelka, która pięknie prezentuje się na półce. Podsumowując, warto wziąć uwagę ten napój przy okazji naszych kolejnych zakupów. To synonim wysokiej jakości i tradycji.
Roger Groult francuska marka, bardzo szanowana w świecie calvadosu. Odróżnia ją to, że wykazuje szczególnie głębokie przywiązanie do tradycji. Sprawia to, że oferuje niepowtarzalny smak. Trunki te można spotkać aktualnie w 30 krajach na całym świecie. Znajdują się w ofercie najbardziej luksusowych restauracji i hoteli. Destylarnia Roger Groult jest właścicielem 23 hektarów sadów. Hoduje się tam aż 30 odmian jabłek! Idealnie sprawdzają się one w calvadosach i cydrach.
Trzeba wspomnieć, że destylarnia bez przerwy zwraca uwagę na to, by używano w niej tradycyjnych metod produkcji. Jak one wyglądają? Podwójną destylację przeprowadza się tam w dwóch miedzianych alembikach. Są one podgrzewane otwartym ogniem. Następnie, calvados leżakuje się w beczkach, których wiek przekracza 100 lat. Wszystko to, aby skupić się na smaku owoców, czyli jabłek. Co więcej, beczek nie opróżnia się to końca. Ma to zapewnić ciągły charakter alkoholu.
Poniżej znajduje się materiał video z wycieczki do Roger Groult. Bardzo serdecznie zapraszamy wszystkich Państwa do jego obejrzenia.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Moje pierwsze doświadczenie z calvadosem. Dotychczas tylko whisky i whiskey. Alkohol godny uwagi i degustacji.
Grzegorz
Dodaj opinię