ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 47,5%
Pojemność butelki: 0,5L
Alkohol można kupić w Poznaniu w naszym sklepie lub zamówić telefonicznie pod numerem 735 975 212.
ACPA "Affinage Sherry" to wspaniały calvados finiszowany w beczce po sherry "first fill", która wywarła na niego wyraźny wpływ, doskonale pokazując jak przyjemny może być mariaż jabłkowej brandy z Normandii i andaluzyjskiego wina wzmacnianego. Trunek ten ma drzewny charakter, który balansują nuty miodu i cytryny. Idealnie pasuje do niego przekąska w postaci gorzkiej czekolady czy też cygaro. Zdecydowanie warta uwagi propozycja.
Calvados ACPA "Affinage Sherry" to bardzo interesujący trunek pochodzący prosto z Francji. Twórcy zabutelkowali go w mocy 47,5% ABV. Przede wszystkim, przedstawia on doskonale skomponowane ze sobą i balansujące się wzajemnie delikatne nuty drewna, cytryny oraz miodu. Trunek ten to wręcz doskonały wybór jeśli mamy ochotę połączyć jego kosztowanie z paleniem cygara.
Finiszowanie w beczce po sherry „first fill” zapewnia niepowtarzalny smak i wyjątkowy charakter. Napój bez wątpienia można polecić każdemu miłośnikowi mocnych alkoholi, a zwłaszcza tym, którzy lubią szczególnie owocowo-drzewne smaki. Dodatkową zaletą jest piękna butelka w stylu minimalistycznym, która idealnie sprawdzi się jako ozdoba każdej kolekcji. Podsumowując, zdecydowanie warto uwzględnić ten trunek podczas kolejnych zakupów. Odróżnia go między innymi tradycyjna receptura i dokładność w przygotowaniu.
Roger Groult to bardzo znana i szeroko szanowana marka calvadosu pochodząca prosto z Francji. Odróżnia się przede wszystkim szczególnym przywiązaniem do tradycji. Sprawia to, że oferuje niepowtarzalny smak. Trunki te można dostać aktualnie w 30 krajach na całym świecie. Sprzedają je najbardziej luksusowe restauracje i hotele. Destylarnia Roger Groult jest właścicielem 23 hektarów sadów. Hoduje się tam dużą liczbę aż 30 rodzajów jabłek, które idealnie sprawdzają się w calvadosach i cydrach.
Fakt, który warto zauważyć to to, że destylarnia bez przerwy zwraca uwagę na to, by używano w niej tradycyjnych metod produkcji. Podwójną destylację przeprowadza się tam w dwóch miedzianych alembikach. Podgrzewa się je ciągle otwartym ogniem. Później, calvados leżakuje się w beczkach. Ich wiek przekracza 100 lat. Dlaczego? Wszystko to, aby skupić się na smaku owoców, czyli jabłek. Beczek nie opróżnia się to końca. Ma to zapewnić ciągły charakter alkoholu.
Poniżej umieszczamy materiał video z relacją z wizyty w Roger Groult. Bardzo serdecznie zapraszamy wszystkich Państwa do jego obejrzenia.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Dodaj opinię