ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Austria
Marka: Mozart Distillerie
Butelkowanie: Mozart Distillerie
Rodzaj: Likier
ABV: 17%
Pojemność butelki: 0,5L
Mozart Dark Chocolate to wyjątkowy likier pochodzący prosto z Austrii. Przedstawia bogate smaki z przyjemną nutą goryczy oraz subtelną słodyczą. Doskonale smakuje podawany z lodem. Na szczególną uwagę zasługuje oryginalna butelka, wyglądająca niczym gigantyczny cukierek. Trunek ten przedstawia przystępną cenę. Doskonale nadaje się także na prezent dla wielbicieli propozycji deserowych.
Mozart Dark Chocolate to bardzo ciekawy trunek pochodzący prosto z Austrii. Autorzy postanowili zabutelkować go w mocy 17% ABV. Przede wszystkim, przedstawia on doskonale komponujące się ze sobą nuty gorzkiej, pysznej czekolady oraz przyjemnej, delikatnej słodyczy. Likier wykonano ze składników wysokiej jakości oraz ze szczególną dokładnością. Bardzo dobrze smakuje podawany z lodem. Trunek ten został także doceniony na konkursie The Liqueur Masters. W 2019 roku zdobył tam tytuł mistrza, a w 2020 roku otrzymał złoto.
Bez najmniejszych wątpliwości, napój ten można polecić każdemu miłośnikowi mocnych alkoholi, a zwłaszcza tym, którzy upodobali sobie zwłaszcza smaki deserowe. Koniecznie trzeba zwrócić uwagę także na butelkę, którą zaprojektowano tak, aby przypominała wielki cukierek. Z pewnością będzie przyciągać ona wzrok na półkę. Z tego względu warto uzupełnić swoją kolekcję alkoholi tą propozycją. Prezentuje ona także przystępną cenę. Doskonale nadaje się na podarowanie komuś w ramach prezentu.
Firma z dużym powodzeniem wykreowała markę opartą na postaci urodzonego w Salzburgu Wolfganga Amadeusa Mozarta. Jeśli chodzi o promowanie marki, firma podkreśla komponowanie ze sobą różnych elementów składających się na likier, które ma być podobne do komponowania części tworzących razem dzieło muzyczne. Firma podaje informację, że Andante z Kwartetu smyczkowego nr. 2 w D-dur, K. 155 (K. 134a) gra się przy produkcji każdej partii alkoholu. Ma to miejsce około 380 razy w ciągu doby. Twórcy traktują to jako część procesu produkcyjnego, którą opisują jako „mielenie dźwiękowe” („soundmilling”). Ponadto, autorzy stosują ultradźwięki w celu sproszkowania kakao. Ma to gwarantować uzyskanie odrobinę gładszej konsystencji produktu końcowego.
W 2008 roku firma Suntory Limited przejęła część udziałów i podjęła decyzję o sprowadzeniu likieru do Japonii. Mozart Distillerie wytwarza szeroką gamę czekoladowych likierów cieszących się dużym uznaniem i popularnością, w tym na przykład Mozart Gold Chocolate Cream, Mozart White Chocolate Cream, czy też Mozart Black Dark.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Dodaj opinię