ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Austria
Marka: Mozart Distillerie
Butelkowanie: Mozart Distillerie
Rodzaj: Likier
ABV: 17%
Pojemność butelki: 0,5L
Mozart Chocolate Cream to wyjątkowy likier prosto z Salzburga w Austrii. Wykonano go z belgijskiej czekolady, waniliowego bourbonu, delikatnej śmietanki i cukru oraz spirytusu z buraków cukrowych. Zapach trunku przedstawia aromaty budyniu, rodzynków i mlecznej czekolady. W smaku wyczuć można z kolej stopioną czekoladę, budyń i cynamon, a także suszoną śliwkę i kakao. Wszystko to wygasa do finiszu z budyniem czekoladowym i karmelkami.
Mozart Chocolate Cream to bardzo ciekawy trunek pochodzący prosto z Austrii. Przede wszystkim, odznacza się doskonale skomponowaną ze sobą mieszanką mlecznej czekolady, budyniu i rodzynków. Da się wyczuć także delikatne kakao, suszoną śliwkę i cynamon. Twórcy zdecydowali się na zabutelkowanie go w mocy 17% ABV. W produkcji użyto pysznej belgijskiej czekolady, a także dobrej jakości waniliowego bourbonu. Nazwano go na cześć legendarnego kompozytora, ponieważ wytworzono go w mieście, w którym ten się urodził. Sama butelka jest wykonana w taki sposób, aby przypominała ogromnego cukierka.
Trunek ten pochwalić się może kilkoma nagrodami. Wśród nich wyróżnić można srebro w znanym konkursie International Wine & Spirit Competition w 2013 roku, czy też złoto w konkursie The Liqueur Masters otrzymane w 2019 i 2020 roku. Napój ten można bez wątpienia polecić każdemu miłośnikowi mocnych alkoholi, a zwłaszcza tym, którzy lubią łagodniejsze pozycje i szczególnie upodobali sobie deserowe smaki. Oryginalna butelka z pewnością będzie stanowić doskonałe uzupełnienie kolekcji. To także świetny pomysł na prezent.
Firma z dużym sukcesem stworzyła markę opartą na urodzonym w Salzburgu Wolfgangu Amadeusie Mozarcie. W marketingu podkreśla ona komponowanie ze sobą różnych elementów składających się na likier, analogicznie do komponowania części składających się na dzieło muzyczne. Firma twierdzi, że Andante z Kwartetu smyczkowego nr. 2 w D-dur, K. 155 (K. 134a) odtwarza się przy produkcji każdej partii alkoholu około 380 razy (w ciągu 24 godzin). Ma to się odbywać w ramach procesu produkcyjnego, który określają jako „mielenie dźwiękowe” („soundmilling”). Co więcej, stosuje się ultradźwięki w celu sproszkowania kakao. Ma to zapewnić także uzyskanie gładszej konsystencji produktu końcowego.
W 2008 roku firma Suntory Limited przejęła część udziałów i zaczęła eksportować likier do Japonii. Mozart Distillerie produkuje szeroką gamę czekoladowych likierów cieszących się bardzo dobrą opinią, w tym na przykład Mozart Gold Chocolate Cream, Mozart White Chocolate Cream, czy też Mozart Black Dark.
Marka, która stworzyła ten trunek cieszy się doskonałą opinią w wielu krajach. Jej popularność ciągle wzrasta oraz odnosi ona coraz więcej sukcesów. To na pewno warta uwagi propozycja.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Dodaj opinię