Witamy Cię w nowej wersji naszego sklepu Krest.pl (dawniej MilerSpirits.com)
Ocena: 0
Producent: -

Mozart Chocolate Cream | 0,5L | 17%

Kraj: Austria

Marka: Mozart Distillerie

Butelkowanie: Mozart Distillerie

Rodzaj: Likier

ABV: 17%

Pojemność butelki: 0,5L

Mozart Chocolate Cream to wyjątkowy likier prosto z Salzburga w Austrii. Wykonano go z belgijskiej czekolady, waniliowego bourbonu, śmietanki i cukru oraz spirytusu z buraków cukrowych. Zapach trunku przedstawia aromaty budyniu, rodzynków i mlecznej czekolady. W smaku wyczuć można z kolej stopioną czekoladę, budyń i cynamon, a także suszoną śliwkę i kakao. Wszystko to wygasa do finiszu z budyniem czekoladowym i karmelkami.

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 dzień roboczy
Cena: 75,00 zł 75.00
ilość szt.

Opis

O trunku Mozart Chocolate Cream

Mozart Chocolate Cream to bardzo ciekawy trunek pochodzący prosto z Austrii. Przede wszystkim, odznacza się doskonale skomponowaną ze sobą mieszanką mlecznej czekolady, budyniu i rodzynków. Da się wyczuć także kakao, suszoną śliwkę i cynamon. Twórcy zdecydowali się na zabutelkowanie go w mocy 17% ABV. W produkcji użyto pysznej belgijskiej czekolady, a także dobrej jakości waniliowego bourbonu. Nazwano go na cześć legendarnego kompozytora, ponieważ wytworzono go w mieście, w którym ten się urodził. Sama butelka jest wykonana w taki sposób, aby przypominała ogromnego cukierka. Trunek ten pochwalić się może kilkoma nagrodami. Wśród nich wyróżnić można srebro w konkursie International Wine & Spirit Competition w 2013 roku, czy też złoto w konkursie The Liqueur Masters otrzymane w 2019 i 2020 roku. Napój ten można bez wątpienia polecić każdemu miłośnikowi mocnych alkoholi, a zwłaszcza tym, którzy lubią łagodniejsze pozycje i szczególnie upodobali sobie deserowe smaki. Oryginalna butelka z pewnością będzie stanowić doskonałe uzupełnienie kolekcji. To także świetny pomysł na prezent.

Co to za marka?

Firma z dużym sukcesem stworzyła markę opartą na urodzonym w Salzburgu Wolfgangu Amadeusie Mozarcie. W marketingu podkreśla ona komponowanie ze sobą różnych elementów składających się na likier, analogicznie do komponowania części składających się na dzieło muzyczne. Firma twierdzi, że Andante z Kwartetu smyczkowego nr. 2 w D-dur, K. 155 (K. 134a) odtwarza się przy produkcji każdej partii alkoholu około 380 razy (w ciągu 24 godzin). Ma to się odbywać w ramach procesu produkcyjnego, który określają jako „mielenie dźwiękowe” („soundmilling”). Co więcej, stosuje się ultradźwięki w celu sproszkowania kakao. Ma to zapewnić także uzyskanie gładszej konsystencji produktu końcowego. W 2008 roku firma Suntory Limited przejęła część udziałów i zaczęła eksportować likier do Japonii. Mozart Distillerie produkuje szeroką gamę czekoladowych likierów, w tym na przykład Mozart Gold Chocolate Cream, Mozart White Chocolate Cream, czy też Mozart Black Dark.

Mozart Chocolate Cream - opinia

Marka, która stworzyła ten trunek cieszy się doskonałą opinią w wielu krajach. Jej popularność ciągle wzrasta oraz odnosi ona coraz więcej sukcesów.

Opinie o produkcie (0)

Dodaj opinię

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,

CZY JESTEŚ

OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...

Sklep internetowy Shoper.pl