ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Kraj: Francja
Marka: Roger Groult
Butelkowanie: Roger Groult
ABV: 41%
Wiek eaux de vie: nie mniej niż 8 lat
Pojemność butelki: 2,5L
Alkohol można kupić w Poznaniu w naszym sklepie lub zamówić telefonicznie pod numerem 735 975 212.
Calvados ACPA "8 Ans D'Age" to wyjątkowy destylat o pięknej, bursztynowej barwie. W smaku wyczuć można nuty migdałów, orzechów włoskich i wanilii. Przyjemny, satysfakcjonujący finisz oferuje z kolei jeszcze więcej waniliowo-orzechowych akcentów. Bardzo interesujący i ceniony trunek pochodzący prosto z Francji. Jest to limitowana wersja 2,5 litrowa.
Calvados Roger Groult "8 Ans D'Age" LIMITED to bardzo ciekawy trunek, który pochodzi prosto z Francji. Autorzy zdecydowali się na zabutelkowanie go w mocy 41% ABV. Przede wszystkim, odznacza się doskonale współgrającymi ze sobą nutami wanilii, migdałów, a także orzechów włoskich. Leżakował nie mniej niż 8 lat. Marka szczególnie dba o zachowanie tradycyjnych metod produkcji oraz receptury. Wszystko to gwarantuje nam niepowtarzalny i niepozbawiony głębi smak tego napoju.
Pozycję tę można zarekomendować każdemu miłośnikowi alkoholi mocnych a zwłaszcza tym, którzy upodobali sobie orzechowe i waniliowe akcenty. Warto także zwrócić uwagę na zaprojektowaną w minimalistycznym stylu butelkę. Bez wątpienia będzie elegancko prezentować się na każdej półce. Podsumowując, zdecydowanie warto dać tej propozycji szansę.
Roger Groult to nazwa bardzo rozpoznawalna i niezwykle doceniana w świecie alkoholu jakim jest calvados. Marka wykazuje szczególne przywiązanie do tradycji jeśli chodzi o proces produkcji i recepturę. To właśnie one dają w efekcie wyjątkowo złożony i niepowtarzalny smak. Znaleźć je można w ofercie prestiżowych restauracji i hoteli. Obecnie, możemy szukać ich aż w 30 krajach na całym świecie. Destylarnia Rogert Groult jest właścicielem 23 hektarów sadu. Hoduje się tam aż 30 odmian jabłek wysokiej klasy. Celująco zdają one egzamin jako składnik cydrów i calvadosów.
Trzeba podkreślić, że destylarnia ciągle dba o tradycję w procesie produkcji na każdym jego etapie. Podwójną destylację przeprowadza się w zakładzie w miedzianych alembikach w liczbie dwóch. Podgrzewa się je otwartym ogniem. Następnie, calvados umieszcza się i leżakuje w starych beczkach, których wiek w większości przekracza sto lat. Wszystko po to, aby skupić się na charakterze owoców. Dodatkowo, beczek tych nie opróżnia się do końca. Ma to pozwolić na zapewnienie ciągłego charakteru alkoholu.
Serdecznie zachęcamy do obejrzenia relacji z wycieczki do destylarni Roger Groult. Pozwoli ona Państwu poznać tajniki produkcji tych trunków.
ŚWIAT ALKOHOLI JEST TYLKO DLA DOROSŁYCH DLATEGO CHCEMY SPRAWDZIĆ,
CZY JESTEŚ
OSOBĄ PEŁNOLETNIĄ...
Dodaj opinię